Вітаю Всіх творчих та талановитих колег на своєму блозі. Тут Ви можете знайти дуже багато цікавої та корисної інформації.Блог створений для вчителів початкових класів з метою знайомства з нормативно - правовими документами, розповсюдженням передового досвіду. Запрошую Вас бути постійними читачами та приймати активну участь у його роботі. Сподіваюсь на тісну співпрацю!
Шановні колеги,вчителі початкових класів, користувачі блогу!

неділю, 8 вересня 2013 р.

8 вересня - Міжнародний день грамотності



Міжнародним днем грамотності прийнято вважати 8 вересня. Це свято офіційно відзначається Організацією Об'єднаних Націй.
Міжнародний день грамотності — це символ досягнень усього людства.
Адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. На сьогоднішній день, за даними ООН, у світі налічується близько 4 мільярдів грамотних людей. Хоча представникам різних поколінь ще є до чого прагнути. Дослідження показують, що на сьогоднішній день у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 100 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. Але найсумніше, що навіть ті представники цивілізованих країн, які відносяться до числа грамотних, не відповідають цьому званню. Міжнародний день грамотності звертає увагу і на цю проблему. Крім того, світова громадськість намагається підняти престиж грамотності.
Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.
Міжнародний день грамотності відзначають країни колишньогоМіжнародний день грамотностіСРСР, які є асоційованими членами ООН.

Немає коментарів:

Дописати коментар